Concerten

Wim Ritzerfeld - bas/bariton

Wim Ritzerfeld studeerde oorspronkelijk af als elektrotechnisch ingenieur aan de TU Eindhoven.

Hij studeerde zang bij o.a. Joep Bröcheler en Donald Miller.

Daarnaast nam hij deel aan cursussen en workshops in Engeland (o.a. bij Robin Bowman en John Huw Davies), bij de Vrienden van het Lied en bij Jos van Veldhoven en Hermann Max. Verder studeerde hij aan de Schumann-akademie.

Als koorzanger was hij lid van o.a het Eindhovens Vocaal Ensemble, Collegium Ad Mosam en Studium Chorale.

Als bas/bariton-solist heeft hij inmiddels een breed repertoire opgebouwd dat zich uitstrekt van barok tot eigentijds. Zo zong hij onder meer cantates van Bach en Händel, de requiems van Mozart,  Fauré en Duruflé en Carmina Burana van Orff en vertolkte hij de orkestliederencyclus "Five Mystical Songs"  van Vaughan Williams.

Verder is hij docent bij de StemStudio, waar zijn bijzondere interesse uitgaat naar de zangtechniek en naar manieren om dit complexe onderwerp op een wetenschappelijk gefundeerde manier te benaderen. In zijn nieuwe boek "Klassieke Zangtechniek" heeft hij deze zienswijze nader uitgewerkt.

Hij zong eerder bij het Eindhovens Gemengd Koor "De Roostenzangers" in 2008 de Missa Solemnis in C KV 337 van W.A. Mozart, in 2010 'Die Tageszeiten' van G. Ph. Telemann, in 2011 het Requiem KV 626 en de Vesperae solennes de Confessore KV 339 van W.A. Mozart, in 2012 tijdens het kerstconcert o.a. het "Oratorio de Noël" van C. Saint-Saëns en in 2014 de cantate "Du Hirte Israel, höre" BWV 104 van J.S. Bach en de "Messe in G-dur" D 167 van F. Schubert.

(Pagina laatst bijgewerkt op 8 december 2014.)