Concerten

Toos van der Wal - alt/mezzosopraan

Toos van der Wal studeerde aan het conservatorium van Maastricht. Voordat zij zang ging studeren heeft zij enige jaren gewerkt als docent kunstzinnige vakken op het speciaal middelbaar onderwijs. Maar de muziek en de bühne trokken meer dan het lesgeven en een carrière switch was snel gemaakt. Zij studeerde solozang en opera aan het Conservatorium van Maastricht, aanvankelijk bij Frans Kokkelmans. Hubert Delamboye en Susanne Schimmack zijn haar huidige docenten.

Toos treedt regelmatig op als altsoliste in het oratoriumrepertoire, liederenrecitals en pop-up opera-events. Zo zong zij bijvoorbeeld de altsolo in zowel de Krönungsmesse en het Requiem van Mozart, als ook in verschillende Bachcantates. Toos speelde opera rollen als Hansje uit Hänsel und Gretel (Humperdinck) en Marcelina uit Le nozze di Figaro (Mozart).

Naast haar solistisch werk geeft zij ook stemtrainingen aan koren. Hierbij werkt zij aan zangtechniek/ ademtechniek en het mengen van de stemmen tot een mooie koorklank.

Ook staat Toos regelmatig in het koor. Zo zong zij in diverse producties van Collegium Ad Mosam en is zij momenteel (door middel van een Master Practicum) voor een aantal producties verbonden aan het Groot Omroep Koor.

Op 17 december 2016 zingt zij voor de eerste keer in een concert van het "Eindhovens Gemengd Koor "De Roostenzangers".