Concerten

Thea Vermeulen-Peek - sopraan

Thea Vermeulen-Peek

Thea Vermeulen-Peek is een veel gevraagd soliste. Ze beheerst een uitgebreid repertoire: van kerkmuziek tot musical tot operette. Echter de opera is haar belangrijkste werkterrein geworden. Thea Vermeulen-Peek debuteerde in 1970 als operazangeres in de opera "Mefistofele" van Boïto, in de rol van Margarethe; een rol die ze wederom in 1999, met ondermeer de Bossche Opera, vertolkte. Echter ook met andere genres heeft ze grote successen geboekt. Nadat ze aanvankelijk solozang aan het Tilburgse conservatorium studeerde, volgde zij haar weg via Maastricht en Amsterdam naar Wuppertal.

Een groot deel van haar studie volgde ze bij de bekende pedagoog Herman Woltman. Een hoogtepunt in haar carrière was de uitnodiging om naar Florence te komen om te studeren bij de beroemde tenor Tito Gobbi. Tweemaal werd ze onderscheiden met prijzen tijdens het internationale vocalistenconcours "Maria Canals" te Barcelona. Recent is daar een koninklijke onderscheiding bijgekomen vanwege haar grote verdiensten voor de muziek, voor de vele koren en voor de begeleiding van jong talent. Haar stem was talloze malen te horen via radio en televisie en is meerdere malen vastgelegd op platen en CD's.

Thea Vermeulen-Peek zong als solist bij “De Roostenzangers” op 11 december 1973 tijdens een kerstconcert, op 27 april 1997 in werken van Saint-Saëns en Gershwin en op 24 juni 2001 in een uitvoering van "Elverskud" van N.W. Gade.