Concerten

Ellen Schuring - sopraan

Ellen Schuring

De sopraan Ellen Schuring volgde haar opleiding aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam bij Cora Canne Meijer,waar zij in 1988 haar diploma als uitvoerend musicus met onderscheiding behaalde.
Nadat zij in Duitsland debuteerde als Konstanze in 'Die Entführung aus dem Serail' bij het Landestheater Detmold, werd zij voor twee seizoenen geëngageerd door de Hamburgische Staatsoper, waar zij onder andere als Pamina(die Zauberflöte), Frasquita (Carmen) en Galatea (die schone Galathee) optrad.
In Nederland was zij inmiddels te horen bij de Nederlandse Opera in Parsifal, als Aminta in Il re pastore en als Diotima in Symposion van Peter Schat.
Met uiteenlopende orkesten en dirigenten als Hartmut Haenchen, Frans Brüggen,Thijs Kramer en Winfried Maczewski, zong zij de sopraanpartijen in vele oratoria waaronder de Matthäus- en Johannes Passion van J.S. Bach, Messiah van Händel, het Requiem en de Messe in C-moll van Mozart.
Ellen Schuring heeft zich bovendien toegelegd op het hedendaags repertoire. Zo zong zij in de opera 'Wolvendorp' van Guo Wenjing met het Nieuw Ensemble onder leiding van Ed Spanjaard, gevolgd door de Nederlandse première van diens 'Nachtelijke banket' tijdens de Matinee op de vrije zaterdag.

Ellen Schuring trad drie keer bij een uitvoering van De Roostenzangers als soliste op. Op 6 november 2002 verleende zij solistische medewerking in de rol van "Ilia" aan een concertante uitvoering van een grote selectie uit de opera "Idomeneo, Re di Creta" van W.A. Mozart. Op 6 november 2004 werkte zij mee aan de uitvoering van "Die Jahreszeiten" en op 11 december 2005 aan de uitvoering van het "Weihnachts-Oratorium" van J.S. Bach.