Concerten

Raoul Reimersdal - bas/bariton

De lyrische bariton Raoul Reimersdal (Brunssum, 1987) heeft op 20-jarige leeftijd zijn weg naar de muziek gevonden, nog tijdens zijn studie fiscaal recht in Maastricht. Na het met goed gevolg afronden van deze opleiding studeerde hij tussen 2009 en 2015 klassieke zang en opera bij Frans Kokkelmans aan het Conservatorium van Maastricht. Hier heeft hij ervaring mogen opdoen als solist in zowel opera als oratorium. Hij wist zich te profileren in verschillende operarollen. Hij begon in 2010 als Don Alhambra del Bolero in The Gondoliers van Gilbert en Sullivan. Deze bas-baritonrol werd in 2011 gevolgd door zijn eerste baritonrol als Le Gendarme in Les Mamelles de Tirésias van Poulenc. In de jaren daarna heeft hij zich in beide registers verder ontwikkeld met Frank in Die Fledermaus van J. Strauss, Papageno in Die Zauberflöte van Mozart, Kezal in Die verkaufe Braut van Smetana, Argante in Rinaldo van Händel, en Conte Almaviva in Le Nozze di Figaro van Mozart. In het oratorium zong hij ook diverse werken van Mozart zoals zijn Requiem en Vespers; diverse malen soleerde hij in de Krönungsmesse. Hij zong het Requiem van Fauré, Mirror of Perfection van Blackford, de rol van Raphaël in Die Schöpfung van Haydn en was solist in twee wereldlijke cantates van Bach: de Kaffeekantate en de Bauernkantate. Inmiddels is hij afgestudeerd en bouwt hij zijn naam op in binnen- en buitenland. Afgelopen jaar stond hij in een muziektheater- productie van Midzomernachtdroom in Nederland en deed hij mee in twee operaproducties: Händel’s Rinaldo in Duitsland en Tchaikovsky’s Evgenyi Onegin in België.

Naast zijn uitvoeringspraktijk heeft hij de afgelopen jaren een groeiende interesse gekregen in het werken als zangdocent van individuele zangers en koren.

Raoul Reimersdal zong hij eerder  in een concert van het "Eindhovens Gemengd Koor "De Roostenzangers" op 17 december 2016 de bassoli uit de "Harmonie-Messe"van J. Haydn en aria's uit "Die Schöpfung" van  J. Haydn en op 24 februari 2018 de cantate "Wachet auf, ruft uns die Stimme" BWV 140 van J.S. Bach.

(Pagina laatst bijgewerkt op 26 februari 2018)