Concerten

Paul Huijts - pianist

Paul Huijts

Paul Huijts werd geboren te Heerlen en ontving zijn eerste pianolessen van Jo Mertens. Zijn vakopleiding ontving hij aanvankelijk aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Else Krijgsman en hij behaalde daar het diploma Docerend Musicus. Vervolgens studeerde hij bij Elly Salomé aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij het diploma Uitvoerend Musicus cum laude verwierf.

In 1990 behaalde Paul Huijts een internationaal succes door het winnen van het “Concours International de l'Ecole Normale de Musique de Paris”. Aan dit instituut rondde hij zijn studies af bij Aquiles Delle-Vigne en ontving het Diplôme d’Exécution. In oktober van het zelfde jaar viel de pianist opnieuw een belangrijke erkenning te beurt door de toekenning van de “Bremen Aanmoedigingsprijs 1990” in de Heerlense Stadsschouwburg.

Van Paul Huijts verscheen op het Erasmus-label een solo CD, die via de radio een lovende recensie ontving en geregeld is uitgezonden.

Sindsdien volgden er optredens op zeer vele Nederlandse podia, solistisch of met orkest. Tevens trad hij op in de Salle Cortot te Parijs en in Orlando USA en was hij geprogrammeerd tijdens het Wereld Muziek Concours Kerkrade 2001.

Paul Huijts verleende zijn medewerking aan talrijke radio-opnames en is naast zijn solistische activiteiten een veel gevraagd begeleider en kamermuziekspeler. Zo werkt hij regelmatig samen met leden van het Limburgs Symfonie Orkest, met de violist/componist Marijn Simons en begeleidde hij met veel succes befaamde zangers als Marcel Reijans, Angelina Ruzzafante, John Cashmore en Volker Bengl. Vorig najaar soleerde hij met de Koninklijke Harmonie van Thorn o.l.v. Jan Cober. Al jaren vormt Paul een pianoduo met zijn broer Matty.