Concerten

Floris Onstwedder - trompet

Floris Onstwedder

Floris Onstwedder(18) is op 12 jarige leeftijd als ‘Jong Talent’ gestart met zijn trompetopleiding aan het Conservatorium in Amsterdam bij Frits Damrow en Bert Langenkamp, solotrompettisten van het Concertgebouworkest.
Floris won prijzen bij verschillende muziekconcoursen zoals de ‘Stichting Jong-Muziektalent-Nederland’, het ‘Prinses Christina Concours’ en hij won in 2009 het ‘Europese Yamaha Trompetconcours’ in Hamburg. Floris treedt regelmatig op als solist bij diverse orkesten en ensembles. Hij was in 2004 live te zien op televisie tijdens het ‘Kinder-Prinsengrachtconcert’ te Amsterdam en in de zomer 2009 tijdens ‘Prinsengrachtenconcert’ in een duet met sopraan Daniëlle de Niese. Ook had hij diverse radio-optredens o.a. vanuit de ‘Spiegelzaal’ in het concertgebouw en de ‘Nieuwe Kerk’ in Den Haag. Floris had al diverse persoonlijke ontmoetingen met grote trompettisten als: Wynton Marsalis, Sergei Nakariakov en Jens Lindemann. Hij nam drie achtereenvolgende jaren deel als solist tijdens het Brass Residence zomerprogramma in Banff (Canada) waar hij concerten gaf en masterclasses volgde bij trompetvirtuoos Jens Lindemann die o.a. is verbonden als docent aan het UCLA in Los Angeles. Floris speelde in China tijdens een concerttour in Shanghai en speelde het trompetconcert van ‘Arutunian’ in de grote zaal van het Concertgebouw te Amsterdam en in de Beurs van Berlage. In mei 2010 maakte Floris i.s.m. het Prinses Christina Concours een concertreis naar Washington, Los Angeles, San Francisco en Vancouver. In januari 2011 – na zijn eindexamen – wil Floris naar het buitenland om zich verder te ontwikkelen als trompettist. Het liefst gaat hij naar Los Angeles om bij zijn grote voorbeeld Jens Lindemann te studeren. Maar hij heeft ook een aanbod liggen om twee jaar naar Zürich te gaan

We zijn bijzonder verheugd dat deze getalenteerde jonge trompettist uit Eindhoven meespeelde bij ons lustrumconcert op 24 oktober 2010.