Concerten

Mariët Kaasschieter - sopraan

Mariët Kaasschieter

Mariët Kaasschieter studeerde zang aan het Rotterdams Conservatorium bij Jo Bollekamp en Trudi Koeleman. Na haar eindexamen studeerde zij verder bij Jelle Draijer, Diane Forlano en Rita Dams. Zij volgde lied-interpretatiecursussen bij Ruud van der Meer en Robert Holl. In 1991 en 1992 deed zij mee aan de Masterclasses van Diane Forlano en Anthony Rolfe Johnson in het Gregynog Festival in Wales.

Als soliste is Mariët regelmatig te gast bij diverse koren en orkesten. Zij zingt vooral en graag barokmuziek waaronder de Cantates en Passionen van J.S. Bach, maar ook latere werken zoals het "Requiem" en missen van W.A. Mozart, het "Requiem" van G. Fauré en het "Gloria" van F. Poulenc staan op haar repertoire.

Samen met de harpiste Lenie de Meij vormt zij het duo `Cant’Arpa`, waarmee zij verschillende programma’s met liederen heeft uitgevoerd.

In 2007 en 2008 werkte Mariët als solist mee aan de producties "Meesterlijk" en "Oud & Nieuw" van de Noaber Foundation.

Vanaf eind ’88 zingt Mariët op free-lance basis in het Nederlands Kamerkoor. Van 2000 tot 2008 maakte zij deel uit van `Quink`, een vocaal ensemble dat internationale bekendheid geniet. Met dit ensemble maakte zij jaarlijks tournees naar de VS, trad zij op in Duitsland en zong zij in Azië.

Regelmatig zingt Mariët met `Camerata Trajectina`, een gezelschap dat gespecialiseerd is in Nederlandse muziek van de Middeleeuwen tot de Gouden Eeuw. In 2006 zong zij met dit gezelschap de opera Bacchus, Ceres en Venus van Johannes Schenck waarin zij o.m. de rol van Iris vertolkte. Van deze productie is een cd verschenen.

Als zangdocente is Mariët verbonden aan de Stichting ToBe te Barendrecht en Dordrecht. Daar geeft zij individuele zanglessen en stemvormingscursussen.

Ook is zij verbonden als stemcoach aan diverse koren en ensembles.

Mariët Kaasschieter zong als sopraansoliste op 11 december 1994 bij het Eindhovens Gemengd Koor "De Roostenzangers" in een uitvoering van "Messiah" van G.F. Händel.