Concerten

Luke Mitchell - tenor

De Engelse tenor Luke Mitchell (1990) kreeg op elfjarige leeftijd zijn eerste muzieklessen op de klarinet. Hierdoor ontstond zijn passie voor de muziek en een groeiende interesse in het zingen. Aanvankelijk zong hij popmuziek; dankzij zijn zangdocent, Ian Ray, kwam Luke in aanraking met klassieke muziek.

In 2010 werd Luke aangenomen aan de opleiding solozang klassiek van het Conservatorium Maastricht bij docent Frans Kokkelmans. Hier kwam hij voor het eerst in aanraking met opera. Inmiddels heeft hij aan acht producties van Opera Zuid deelgenomen in het koor van de opera. Hij wordt vaak gevraagd als solist bij concerten van het Schütz-Monteverdi Consort. Verder zingt hij regelmatig solo in schoolproducties van het Maastrichts conservatorium. Hij is inmiddels 4de jaars in de bachelorfase.

Bij het Universiteitskoor en -orkest Maastricht was hij solist in het Requiem van W.A. Mozart. In de zomercursus 2012 van de International Belcanto Academy te Düsseldorf vertolkte Luke de rol van Monostatos in Die Zauberflöte. In het voorjaar 2013 was hij te horen als Sylvain in Les Dragons de Villars gebracht door de Opéra Comique Maastricht.

Luke Mitchell zong als solist bij het Eindhovens Gemengd Koor "De Roostenzangers" op 15 december 2013 in een uitvoering van het "Weihnachts-Oratorium" Op. 5 van H.F. Müller