Concerten

Matty Huijts - pianist

Matty Huijts

Matty Huijts werd in 1955 geboren in Schinnen, en is de oudste zoon van een zeer muzikale familie. Hij studeerde cum laude af aan het Conservatorium te Maastricht onder leiding van Jo Dusseldorp en vervolgde zijn studie met een speciale beurs van het ministerie van WVC in de Meisterklasse van de beroemde pianist Paul Badura Skoda in Essen (D). Daarna volgde hij een specialistische opleiding begeleiding en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag onder leiding van Gerard van Blerk.

Hij woont sinds 1982 in Bladel, waar hij een aanstelling kreeg als pianodocent aan Muziekschool De Kempen.

Sinds 1988 heeft hij een bloeiende privé-les-praktijk. Matty Huijts begeleidt zowel instrumentalisten als zangers en is bovendien de vaste begeleider van Marco Bakker, met wie hij in 1992 een tournee op de Nederlandse Antillen maakte. Hij is jarenlang repetitor geweest van operaklassen in Maastricht en is veel gevraagd als begeleider-repetitor bij diverse koren, waaronder het Brabant Koor, het Philips'Philharmonisch Koor en het Groot Limburgs Concertkoor.

In 1997 maakte hij een tournee door Oost Duitsland met het Johann Strauss-orkest van André Rieu als invaller voor zijn door ziekte gevelde broer Jo. Al jaren vormt hij een pianoduo (quatre-mains en twee piano's) met zijn jongste broer Paul, met wie hij regelmatig optredens verzorgt.

Matty Huijts trad vele malen op voor radio en televisie.

Matty Huijts was van 1 oktober 1988 tot 1 augustus 2005 de vaste pianist van het Eindhovens Gemengd Koor "De Roostenzangers". Van augustus 1999 tot 1 augustus 2005 vervulde hij ook de functie van repetitor bij het koor.