Concerten

Kerstconcerten 16 december 2007 en 23 december 2007

Het Eindhovens Gemengd Koor "De Roostenzangers" verzorgde op zondag 16 december 2007 een kerstconcert in Het Kruispunt, Slachthuisstraat 22 te Geldrop. Het concert begon om 15.00 uur. De toegangsprijs bedroeg € 6,50.

Traditiegetrouw verzorgde het koor op zondag 23 december in de St. Gerarduskerk aan het St. Gerardusplein te Eindhoven zijn jaarlijkse kerstconcert. Het concert begon eveneens om 15.00 uur. De toegang was hier gratis. Wel werd na afloop ter dekking van de kosten een collecte gehouden

Het programma voor beide concerten luidde als volgt:

  • J.S. Bach, "Brich an, o schönes Morgenlicht", choral uit 'Weihnachts-Oratorium'
  • F.S. Aumann, Pastorella "Ihr Hirten kommt herbei"
  • arr. J. Thomassen, "Lasst uns lauschen"
  • J.R. von Herbeck, "Pueri concinite"
  • H.F. Müller, "Weihnachts-Oratorium"
  • Aan dit concert werkten mee de solisten Patricia Heesakkers, sopraan, en Paul van den Bemt, tenor. De begeleiding werd verzorgd door een strijkkwartet, bestaande uit Ruth Walpot, eerste viool, Erica von Gleich, tweede viool, Roos Pollé, altviool en Pieter Stout, violoncello, de fluitiste Joyce Sameling en organist Hans van den Eijnden. Het geheel stond onder leiding van de dirigent van het koor Jos Thomassen.

    Bijzonderheid

    Het kerstverhaal, zoals verklankt in het Weihnachts-Oratorium, werd geïllustreerd met lichtbeelden, ontleend aan de getijdenboeken van de gebroeders van Limburg (de ‘Belles Heures’ en de ‘Très Riches Heures’ van de Duc de Berry).