Concerten

Hanneke Kaasschieter - sopraan

De sopraan Hanneke Kaasschieter studeerde zang bij Jo Bollekamp aan het Rotterdams Conservatorium. Daarnaast volgde ze masterclasses bij ondermeer Elly Ameling, Philippe Huttenlocher en Evelyn Lear.
Zij heeft als concertzangeres in binnen- en buitenland samengewerkt met dirigenten als Simon Rattle, Arpad Joo, Jacques van Steen en Charles Dutoit en gaf vele lied-recitals met ondermeer de pianisten Rudolf Jansen en Bernard Zwueste. Daarnaast werkte zij veelvuldig mee aan oratoriumconcerten in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.
Al tijdens haar carrière als concertzangeres heeft zij zich als docent solozang klassiek verbonden aan het Fontys Conservatorium en inmiddels heeft een groot aantal van de bij haar in Tilburg afgestudeerde studenten de weg naar het concertpodium gevonden, zowel op het gebied van opera, oratorium als dat van de liedkunst.

Hanneke Kaasschieter trad twee maal als solist op bij De Roostenzangers. De eerste keer was op 17 december 1995 bij een uitvoering van het 'Weihnachts-Oratorium' van J.S. Bach. De tweede keer was op 12 december 1999 bij een uitvoering van 'Messiah' van G.F. Händel.

(Pagina laatst bijgewerkt op 8 juni 2011)