Concerten

Math Dirks - bas/bariton

Math Dirks

Math Dirks studeerde solozang en opera aan de conservatoria van Maastricht en Amsterdam bij Hein Meens. Hij had verder les bij o.a. John Bröcheler en Elisabeth Schwarzkopf. Vanaf 1983 is hij een veelgevraagd oratoriumzanger. Zijn repertoire varieert van Barok tot hedendaags. In 1986 behaalde hij tijdens het Internationaal Vocalisten Concours de 2e prijs alsmede de Prijs van de Vrienden van het Lied. Vanaf 1986 soleerde hij bij De Nederlandse Opera Stichting, Opera Forum en Opera Zuid. Hij maakte radio en tv-opnames en werkte mee aan diverse cd-opnames.

Hij werkte met dirigenten als Ed Spanjaard, Kenneth Montgomery, Henry Lewis, Gerard Akkerhuis, Jan Pasveer en Barend Schuurman. Hij werkte samen met pianisten als Thom Bollen, Marien van Nieukerken en Rudolf Jansen.

Sinds 1993 treedt hij op met dirigent/pianist Wim van Herk in programma's variërend van klassiek tot Jacques Brel.

Als koordirigent behaalde hij op diverse concoursen hoge onderscheidingen met zijn ensembles. Als koordirigent en later tevens als productieleider was hij geruime tijd werkzaam bij Opera Zuid.

Met ingang van december 2005 is Math als 2e bas verbonden aan het Groot Omroepkoor. Daarnaast is hij per september 2006 benoemd tot Hoofdvakdocent Solozang aan het Tilburgs Conservatorium.

Math Dirks zong zes keer als solist bij “De Roostenzangers”, t.w. op 16 december 1990, 11 december 1994 en 12 december 1999 in een uitvoering van "Messiah" van G.F.Händel, op 13 december 1992 en 14 oktober 1998 in een uitvoering van "Die Schöpfung" van J.Haydn en op 17 december 1995 in een uitvoering van het "Weihnachts-Oratorium" van J.S. Bach.