Concerten

Cécile van de Sant - mezzo-sopraan

Cécile van de Sant

De mezzosopraan Cécile van de Sant studeerde cum laude af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en vervolgde haar studie in New York. Al vanaf vroege leeftijd was ze prijswinnares op vele concoursen, waaronder het Internationaal Vocalisten Concours in ’s-Hertogenbosch, het Concours de Chant in Toulouse en het prestigieuze Hans Gabor Belvedere Wettbewerb in Wenen.
Cécile van de Sant is een ervaren zangeres in barokrepertoire en Rossini-opera, maar haar lenige, elegante volle stem is ook uitermate geschikt voor Mozart, romantisch en twintigste-eeuws repertoire. Zodoende is ze een veelgevraagd operazangeres en solist. Ze zong onder andere bij de Bayerische Staatsoper, De Nationale Opera, het Royal Opera House Covent Garden, het Philharmonia Baroque Orchestra, het Noord Nederlands Orkest en het Residentie Orkest.
Voor Deutsche Grammophon nam zij de Mattheüs-Passie (Bach/Rot) op en voor Brilliant Classics Mozarts La Clemenza di Tito en Mitridate. L’Orfeo van Monteverdi vanuit Teatro Liceu in Barcelona is door Opus Arte op dvd uitgebracht.
Recent zong zij de Alt-Rhapsodie van Brahms in het Zondagochtend Concert in Het Concertgebouw Amsterdam, Verdi’s Requiem in Tivoli-Vredenburg Utrecht, Le Marteau sans Maître met het Nieuw Ensemble ter ere van de 90ste verjaardag van Pierre Boulez, Bergs Sieben frühe Lieder en Der Wein met het Göttingen Symphonie Orchester. Aankomende hoogtepunten zijn o.a. de titelrol in Falco’s Oratorio di Sant' Antonio met Europa Galante onder Fabio Biondi, Frank Martins Et in terra pax in de Vrijdag van Vredenburg, Hindemith in de ZaterdagMatinee, etc. Hoogtepunten in seizoen 2016-17 zijn o.a. een tour met de philharmonie zuidnederland, concerten met Combattimento, Deus Passus van Rihm in de Vrijdag van Vredenburg, Mahlers Derde symfonie met het VU-Orkest.

Cécile van de Sant trad op als altsolist bij De Roostenzangers op 12 december 1993 in de Messe in Es-dur van F. Schubert.