Concerten

Caroline Spanjaard – sopraan

foto: Ralph van Erven

De sopraan Caroline Spanjaard studeerde zang bij onder meer Maria Acda en Joep Bröcheler. In 1997 behaalde ze het Staatsdiploma Solozang. Inmiddels is ze een veelgevraagde concertzangeres die zich beweegt door alle stijlperiodes van barok tot hedendaags. Zo zong ze in Händel’s Messiah, in passies en cantates van Bach, in de Requiems van Mozart en Fauré en in werken van Schubert, Tsjaikovsky en Britten. Ook vertolkte ze de rol van Dido in Purcell’s opera Dido & Aeneas.

Caroline Spanjaard maakte diverse Cd-opnamen met het Brabantsch Muzyk Collegie, zoals ‘Brabantse Barokmuziek’ uit 1998 en ‘In the footsteps of Herman Hollanders’ uit 2006.

Samen met Marlies Mertens (fluit) en Ad Broeksteeg (piano) vormt zij het kamermuziekensemble ‘Thaleia Trio’.

Caroline is graag en regelmatig actief in professionele ensembles, zoals de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven en Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe.

Naast uitvoerend musicus is Caroline Spanjaard ook zangdocente in haar eigen StemStudio, waar ze zich behalve met les geven ook bezighoudt met het organiseren en regisseren van opera's.

Zij zong als soliste bij het Eindhovens Gemengd Koor "De Roostenzangers" in 2008 de Missa Solemnis in C KV 337 van W.A. Mozart en de psalmcantate ‘Der 42. Psalm’ (Opus 42) van F. Mendelssohn –Bartholdy, in 2009 de Missa brevis in hon. Sti. Joannis de Deo in Bes (‘Kleine Orgelsolo-Messe’) van J. Haydn en opnieuw de psalmcantate ‘Der 42. Psalm’ (Opus 42) van F. Mendelssohn –Bartholdy, in 2010 'Die Tageszeiten' van G. Ph. Telemann, in 2011 het Requiem KV 626 en de Vesperae solennes de Confessore KV 339 van W.A. Mozart, in 2012 tijdens het kerstconcert o.a. het "Oratorio de Noël" van C. Saint-Saëns, in 2013 tijdens het kerstconcert o.a. het "Weihnachts-Oratorium", op. 5 van H.F. Müller, in 2014 de "Messe in G-dur" D 167 van F. Schubert en in 2015 aria's uit het oratorium ‘Solomon’ (HWV 67) van G.F. Händel.

(Pagina laatst bijgewerkt op 29 november 2015.)