Concerten

Sytse Buwalda - counter tenor

Sytse Buwalda

Sytse Buwalda begon zijn zangstudie op vijftienjarige leeftijd. Hij studeerde bij Paul Hameleers en aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Cora Canne Meyer.

Meestercursussen volgde hij bij Paul Esswood, Max van Egmond en John Shirley Quirck. Momenteel wordt hij gecoacht door Paula de Wit.

Zijn repertoire omvat muziek van Renaissance tot en met het eigentijdse muziektheater. Zo was hij in diverse landen te horen in producties van Händels Orlando Furioso, Flavio , Arminio ,Agrippina en Giulio Cesare; in Ascanio in Alba & Apollo et Hyacinthus van Mozart, Midsummer Night’s Dream van Britten en de wereldpremières Gershwin in Blue van Chiel Meyering, Winterreise van Ingomar Grunauer en Daniela van Pablo Escande o.l.v. o.a. Alan Curtis, Arnold Östman, Sir David Willcocks , Edo de Waart en Peter Neumann en Jurjen Hempel.

In de theaters was hij te zien in het programma “de Virtuoos” naar het boek van Margriet de Moor, in samenwerking met de actrice Ina van Faassen. Tevens was hij de muzikale leider bij het programma “Barok” van de balletgroep Introdans.

Het zingen van liederen is één van zijn grootste passies. Samen met David van Ooijen, luitist/gitarist en Vaughan Schlepp, fortepiano,  oogst hij veel succes met zijn bijzondere recitals in binnen en buitenland. Momenteel toert hij o.a. met het programma  ‘About Love’ (van zijn laatste solo cd) en ‘Verboden Liefde’ (een combinatie van een door hem geschreven kort verhaal en aria’s) door Nederland en Duitsland.

Als solist gasteerde hij bij belangrijke internationale festivals als de Händel Festspiele te Halle, Settimane Musicale Senese te Sienna, de internationale Muziek Festwoche van Luzern, Het Holland Festival, Festival Oude Muziek Tochigi (Japan), Wratislavia Cantans en het Festival Oude Muziek te Utrecht.

Hij verblijft regelmatig in Spanje waar hij samenwerkt met de Spaanse dirigent Angel Recassens. Onder diens leiding werkte hij mee aan een cd met liederen rondom “Don Quichotte” en aan de wereldpremière opnamen van het “Requiem de dos bajos” van Mateo Romero. In 2005 werkte hij tevens mee aan een cd opname met Spaanse liefdesliederen en gaf hij o.a. concerten in Palencia, Salamanca, Alcalá de Henares, Leon en Guenca.

In maart 2006 trad hij op in het festival van Madrid met het Stabat Mater  van A. Scarlatti.

Sytse Buwalda soleerde op meer dan 125 cd’s, waaronder de solo cd’s Sacred Arias en About Love. Zijn cd oeuvre omvat verder o.a. de wereldpremière opname van de Arminio van Händel o.l.v. Alan Curtis, de Susanna en de Theodora van Händel o.l.v. Peter Neumann, de Stabat Mater’s van Pergolesi en Vivaldi en F. Tuma en alle Kantates van Bach

Sytse Buwalda zong als solist bij het Eindhovens Gemengd Koor "De Roostenzangers" op 16 december 1990 en 11 december 1994, beide keren in een uitvoering van "Messiah" van G.F. Händel