Concerten

Wilma Bierens - sopraan

Wilma Bierens

De sopraan Wilma Bierens bezocht het Conservatorium in Maastricht, waar zij ‘Cum Laude met speciale onderscheiding’ afstudeerde aan de Operaklas. Bij de afsluiting van haar studie ontving zij de Edmond Hustinx-Prijs.

Zij volgde lessen bij Mija Besselink, Cristina Deutekom, Nelly Miricioiu en Gemma Visser en heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de tweede prijs op het eerste Cristina Deutekom Concours te Enschede. In 1995 was zij in 's-Hertogenbosch actief deelneemster aan de IVC-Master Class van Christa Ludwig, als enige Nederlandse werd zij uitverkoren voor deelname aan het slotconcert. Sinds januari 2007 is Wilma als docente verbonden aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.

Radio, tv en nationale en internationale podia

Veelvuldig verleent Wilma Bierens solistische medewerking aan radio- en televisieopnamen in Nederland, België en Duitsland. Zij concerteert met vele orkesten in binnen- en buitenland, waaronder het Radio Philharmonisch Orkest, het BRT-Philharmonisch Orkest, Forum Filharmonisch, het Limburgs Symfonie Orkest, het Brabants Orkest en het Nieuw Vlaams Ensemble. Zij treedt regelmatig op met bekende koren zoals de Mastreechter Staar en het Westlands Mannenkoor. Met beide maakte zij recentelijk een drietal cd-opnamen. Inmiddels heeft zij een uitvoerig lied-, oratorium-, opera-, en operetterepertoire opgebouwd. Bij de Reisopera en Opera Zuid heeft zij in een aantal producties opgetreden en heeft gedurende een aantal jaren de hoofdrollen vertolkt bij de Hoofdstad Operette in Amsterdam, zowel in producties als in concertseries.
Naast optredens in vele oratoriumwerken geeft Wilma Bierens regelmatig liedrecitals met zowel bekend en onbekend romantisch repertoire als moderne werken. In juni 1998 trad zij op met de Mastreechter Staar tijdens de wereldwijd uitgezonden openingsceremonie van de Europese Centrale Bank in Frankfurt.
Wilma werkt regelmatig in verschillende ensembles, zoals het Trio Wilma, Lars en Hans en het vrouwenensemble Fuego Classico, waar zij veel succes mee oogst. Daarnaast concerteert zij vaak in een operaprogramma, samen met pianist Peter Nilsson en tenor Livio Gabriëlli.

Onlangs is het ensemble Zang- en Snarenfeest opgericht. Dit kwartet wordt gevormd door Wilma, samen met Xenia Meijer ( mezzosopraan ), Izhar Elias ( gitaren ) en Fernando Riscado Cordas ( gitaren )

Diverse CD-opnamen

Onlangs heeft Wilma Bierens Cd-opnamen gemaakt met het Stravinsky-ensemble o.l.v. Walter Althammer. Ook maakte zij een speciale Richard Strauss-Cd samen met tenor Arnold Bezuyen en pianist Hans Eijsackers. In 2006 verscheen een Cd met Zuid-Amerikaans en Zuid-Europees klassiek- en licht repertoire van het vrouwenensemble Fuego Classico, genaamd Fuego Latino. In het najaar van 2007 is haar nieuwste Cd Innenleben uitgekomen, in samenwerking met klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer en pianist Hans Eijsackers.

Wilma Bierens zong twee keer als sopraansoliste bij het Eindhovens Gemengd Koor "De Roostenzangers", t.w. in 1986 in een uitvoering van "Historia di Jephte" van G. Carisimi en "Te Deum" van M.A. Charpentier en  in 1990 in een uitvoering van "Messiah" van G.F. Händel".