Concerten

Paul van den Bemt - tenor

Paul van den Bemt

De tenor Paul van den Bemt studeerde solozang aan het Brabants Conservatorium te Tilburg bij Marius van Altena en Marianne Klep. Hij vervolgde zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Meinart Kraak. Hij volgde interpretatielessen bij Paul Hillier, Rebecca Stewart, Emma Kirkby, Anthony Rooley, Bernard Kruysen en Max van Egmond.
Paul van den Bemt zingt opera, oratoria en lied in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Polen en Israël.
Paul van den Bemt verleende solistische medewerking aan Cd-opnamen van de Passies van Bach en "Messiah" van G.F. Händel voor het label Quality Classics en Vanquard. Ook verscheen een Cd-opname met het Requiem van Mozart met zijn medewerking. Regelmatig is hij te horen in radioproducties met renaissance- en barokrepertoire.
Paul van den Bemt zingt ook in ensembles, waaronder Die Deutsche Bachvocalisten, Les Musiciens de Louvres, Currende, Collegium Vocale Gent, La Chapelle Royale (Parijs), Bousignac, Capella Figuralis en La Cima.
Naast uitvoerend musicus is Paul van den Bemt als zangdocent verbonden aan het St. Jansseminarie te 's Hertogenbosch en het Centrum voor de Kunsten te Eindhoven.

Hij zong bij het Eindhovens Gemengd Koor "De Roostenzangers" in 1993 de tenorsolo van de Messe in Es-dur van F. Schubert, in 1998 “Die Schöpfung” van J. Haydn, in 2007 het "Weihnachts-Oratorium" van H.F. Müller en in 2008 de Missa Solemnis in C KV 337 van W.A. Mozart en de psalm-cantate ‘Der 42. Psalm’ (Opus 42) van F. Mendelssohn –Bartholdy. Verder werkte hij regelmatig mee aan misuitvoeringen.