Concerten

Arno ter Burg - pianist en organist

Arno ter Burg

Arno ter Burg werd in 1973 geboren te Eindhoven. Hij begon op 8-jarige leeftijd met orgelles bij Richard Kroes. Op 9-jarige leeftijd is hij piano gaan studeren op de muziekschool te Eindhoven bij Guy de Werd. Arno studeerde piano en kamermuziek bij Alexandre Hrisanide aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Zijn diploma behaalde hij in het jaar 2000. Tevens volgde hij pianolessen bij Lena Basova en lessen op de fortepiano bij Paul Komen. Arno volgde ook een aantal masterclasses o.a. piano en compositie bij Menachem Wiesenberg, kamermuziek bij Sherban Lupu en een masterclass bij de opera-regisseur Peter Sellars.

Arno is pianist/organist van het jeugd-/jongerenkoor en het gemengd koor van de Heilige Brigidakerk te Geldrop; hij is vaste organist van deze kerk. Ook was Arno de vaste begeleider van het kamerkoor 'Solum Pro Arte' uit Beek en Donk. Sinds 1999 is hij verbonden als pianodocent aan het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven (CKE).

Hij is een veelgevraagd liedbegeleider. Hij volgde liedinterpretatie van Bernard Kruysen en Erica Pauwels (België) en was in 1999 laureaat bij een zangconcours voor zangers en hun begeleiders in Gent (België). Hij is vaste begeleider van de mezzosopraan Patricia Heesakkers en geeft concerten in binnen- en buitenland (o.a. België en Frankrijk).

Als componist is hij ook zeer actief. In 2004 voltooide hij een orgelwerk ('Postlude') speciaal geschreven voor de heringebruikname van het gerestaureerde orgel van de Heilige Brigidakerk te Geldrop. Hij heeft veel koorwerken geschreven; onder andere:
- 'Brigida Mis' (voor SATB en orgel (strijkorkest)),
- 'Mis in C', (voor SA(T)B en orgel),
- 'Per Dominum' (voor SATB, 3 trompetten en strijkorkest),
- 'De Profundis' (voor SATB en orgel),
- 'Ave Maria' (voor SATB, mezzosopraan en orgel).

Ook heeft Arno een aantal instrumentale composities geschreven; onder andere:
- 'Sonorité' (voor cello-solo),
- 'Hymne' I en II, en 'Interlude' (voor 3 trompetten),
- 'Postlude' en 'Prelude' (voor orgel) en
- 'Lamento' (voor strijkorkest).

Verder schreef Arno een aantal liederen, zoals de 'Wordsworth Songs' (zeven liederen op teksten van William Wordsworth), en nog vijf andere liederen op teksten van o.a. William Blake, Emily Dickinson en Emily Jane Brönte. In augustus 2004 gingen zijn ‘Two songs of Life’ (voor mezzosopraan, tenor en orgel) in première. Als arrangeur is Arno actief bij het Nederlands Blazers Ensemble.

Arno maakt deel uit van de muziekcommissie van de Wintertuinconcerten in het Catharina-ziekenhuis te Eindhoven en is lid van de 'Stichting Behoud Kerkorgel Heilige Brigida te Geldrop'.

Van 1 september 2006 tot 1 juli 2007 was Arno pianist en repetitor van "De Roostenzangers".