Nieuws

Van zingen word je blij!

Live samen zingen kan en mag gelukkig weer! En dat is maar goed ook, want zingen is hartstikke gezond: het is goed voor je lijf, het geeft ontspanning en het maakt je vrolijk. Nederland telt één miljoen koorzangers die dit met verve uitdragen. Een vrijetijdsbesteding waarin alle leeftijdsgroepen worden vertegenwoordigd en waar vaak wekelijks gezongen en genoten wordt van alle muziekstijlen in grote koren van wel 100 leden tot knusse close harmony groepen en kwartetjes.

Helaas is corona niet mild geweest voor de cultuursector en het verenigingsleven. Nu we weer kunnen en mogen zingen, komen velen van ons tot de conclusie dat we als koor zijn geslonken.

Zo ook ons koor, het Eindhovens Gemengd Koor “De Roostenzangers”. Onze kracht ligt mede door een goede naamsbekendheid, een roemrijk verleden met mooie concerten en een goede sfeer in het vermogen om steeds weer te herstellen.
Zingen bij de Roostenzangers betekent
samen met bezieling mooie muziek tot klinken brengen, intensief repeteren;
emoties en gevoel voor schoonheid uiten met je stem, opgaan in de muziek, je zorgen van alledag vergeten en als herboren weer naar huis gaan;
genieten van zingen in een goede sfeer;
mooie concerten actief meebeleven.
Koorervaring is een pre, maar geen vereiste. Wat wij vragen is een goed gehoor, een redelijke stem en muzikaliteit.

Wij verwelkomen graag nieuwe zangers om tijdens een open repetitie samen met ons het plezier van zingen te ervaren. Sopranen, alten, tenoren en bassen, alle stemsoorten zijn welkom. Onder het genot van een kopje koffie maken we kennis met elkaar en met muziek die jullie zeker aan zal spreken. We gaan gezellig samen aan de slag met onze stem door het instuderen van werken die ook voor ons koor nieuw zijn. En maken daarbij een mix van onze eigen koorzangers en deelnemers.

In het Wijkcentrum Fab28, Fabritiuslaan 28 in Eindhoven staan onze deuren open op donderdag 19 mei, 2 juni en 9 juni. Meer informatie over ons koor is te vinden op deze website of neem contact op met onze secretaris Mary Swijghuisen Reigersberg, tel. 0499-39 61 53 of e-mail roostenzangersehv@gmail.com.

Onze open repetities zijn onderdeel van de nationale open koren weken waarin alle Nederlandse koren de deuren openzetten en zichzelf en het weer samen zingen op de kaart zetten. In de periode van 14 mei t/m 12 juni kunnen alle zangers die op zoek zijn op een online korenkaart zien waar er allemaal graag gezongen wordt en welk koor daarbij het meeste aanspreekt en het beste past. Wij staan ook op de kaart! www.kbzon.nl