Concerten

Peter Vos - tenor

Na een succesvol afgeronde studie geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht, genoot de lyrische tenor Peter Vos, zijn zangopleiding bij de sopraan Christa Wolfs-van den Bosch en de  tenoren Jos van Eyck en Manfred Jung tot medio 2008. Hij volgde masterclasses bij John Bröcheler en Kurt Moll. Vanaf eind 2010 tot diens recente overlijden werd hij gecoacht door Hein Meens.
Hij zong een verscheidenheid aan rollen in vele talen in binnen- en buitenland. Bijvoorbeeld Markies in de Nederlandse première van 'De Speler' van S. Prokofjev bij Opera Zuid, Faust van Ch. Gounod, Danilo in ‘die lustige Witwe’ van Fr. Lehár, Tassilo in 'Gräfin Mariza' van E. Kálmán, Adam in 'Der Vogelhändler' van C. Zeller, Remendado in 'Carmen' van G. Bizet (met Tania Kross als Carmen). Maar bijvoorbeeld ook de titelrol van de Roermondse dialectopera ‘Schinderhannes’ van E. Seipgens uit 1864.
Verder was hij halve finalist aan het 1e Cantilena Gesangswettbewerb in Bayreuth in 2007 en laureaat aan het Robert Stolz Gesangswettbewerb in Hamburg in 2003. In 2005 was Peter finalist in het tv-programma Una Voce Particolare.
Hij werkte samen met dirigenten als Jean-Yves Ossonce, Marco Zambelli, Raymond Janssen (Limburgs Symfonie Orkest), Manfred Jung (Junges Tonkünstler Orchester), Laurent Wagner, Ivan Anguélov (Brabants Orkest), Jan Stulen (Orchestra Particolare) en regisseurs als Dalia Ibelhauptaite, Gudrun Hartmann, Giles Havergal, Leo Decker en Aidan Lang.
Daarnaast heeft hij een fors groeiend oratorium- en concertrepertoire waaronder: Bach: Passionen en verschillende cantates; Dvorak: Stabat Mater; Franck: les sept dernières paroles du Christ en croix; Haydn: Die Schöpfung; Händel: Messiah; Mendelssohn: Elias; Mozart: Requiem, Krönungsmesse; Ramirez: Misa Criolla; Saint-Saens: Oratorio de Noël e.v.a.

Peter Vos trad als solist op bij "De Roostenzangers"op 24 maart 2013 in een uitvoering van 'Der Tod Jesu' van C.H. Graun.