Concerten

Maarten van den Hoven - tenor

Maarten van den Hoven uit Drunen begon op zijn zevende jaar met pianospelen en dat bleek niet voor niets te zijn. Na meerdere jaren lessen gevolgd te hebben bij Loeki Baïs in Drunen studeerde hij vanaf augustus 2000 hoofdvak piano klassiek op het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Joop Albracht. Deze opleiding rondde hij in mei 2006 af met het mooie cijfer 8.

Naast zijn beroepsmatige activiteiten als pianist, begeleider en docent heeft Maarten altijd een voorliefde gehad voor (solo)zang. Na zijn afstuderen is hij zanglessen gaan volgen bij docente Hanneke Kaasschieter. Inmiddels zette Maarten als tenor vele uitvoeringen op zijn naam. Hij soleerde o.a. in The company of heaven van Benjamin Britten, de Große Orgelmesse van Joseph Haydn, Messe solennelle de st. Cécile van Charles Gounod, Mozarts Requiem, de operette Der Zigeunerbaron van Johann Strauss jr., en in meerdere cantates van Johann Sebastian Bach.

Hij zong eerder als solist bij het Eindhovens Gemengd Koor "De Roostenzangers" in 2010 'Die Tageszeiten' van G. Ph. Telemann, in 2011 de Vesperae solennes de Confessore KV 339 en Requiem KV 626 van W.A. Mozart, in 2012 tijdens het kerstconcert o.a. het "Oratorio de Noël" van C. Saint-Saëns, in 2014 de cantate "Du Hirte Israel, höre" BWV 104 van J.S. Bach en de "Messe in G-dur" D 167 van F. Schubert en in 2018 "O süβer, ...Herr Jesu" SWV 285 van H. Schütz en de cantate "Wachet auf, ruft uns die Stimme" BWV 140 van J.S. Bach.

(Pagina laatst bijgewerkt op 26 februari 2018)