Concerten

Lisinka de Vries - alt/mezzo

De alt-mezzo Lisinka de Vries studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij in 1993 het examen Docerend Musicus aflegde. In 1996 behaalde zij het diploma Vrije Studierichting Opera. Zij studeerde achtereenvolgens bij Herman Woltman, Marianne Dieleman en Wout Oosterkamp. Daarnaast volgde zij gastlessen bij Diane Forlano en Cristina Deutekom. Momenteel wordt zij gecoacht door Joke de Vin. In conservatoriumproducties zong zij verschillende operarollen zoals Amore (La Dafne van Gagliano), Valletto (L'incoronazione van Monteverdi) en Cherubino (Le Nozze di Figaro van Mozart). Haar eindexamen bestond uit een geheel geënsceneerd soloprogramma in een regie van David Prins.

Naast deze producties deed zij mee aan The Tempest van Henry Purcell en zong zij in Duitsland de rol van Messagiera bij de Rheinische Kantorei o.l.v. Hermann Max.
Al tijdens haar studie hield ze zich als soliste veelvuldig bezig met het oratoriumrepertoire met name Bach en Mozart.

Als soliste verzorgt ze kamermuziekrecitals en treedt ze regelmatig op bij oratoriumkoren met werken van Bach, Mozart, Haydn en vele andere componisten. Dit deed zij onder leiding van dirigenten als Jos van Veldhoven, Ruud Huybregts, Jeroen Felix en Peter Dijkstra. In 2003 bereikte zij de finale van de Erna Spoorenberg vocalistenpresentatie met haar vertolking van het oratoriumrepertoire. Momenteel werkt ze samen met pianist Peter Nilsson aan een recitalprogramma dat de titel "Island Magic" draagt. Dit programma zal op diverse plaatsen in Nederland te horen zijn en op CD worden vastgelegd. Daarnaast zingt zij in diverse professionele ensembles zoals het Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe, het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor, waar ze sinds 2005 vast aan verbonden is. Met deze ensembles maakte zij een aantal Cd-opnamen en werkt zij regelmatig mee aan radio- en TV- producties.

Zij zong bij het Eindhovens Gemengd Koor "De Roostenzangers" in 2010 'Die Tageszeiten' van G. Ph. Telemann, in 2011 het Requiem KV 626 en de Vesperae solennes de Confessore KV 339 van W.A. Mozart en in 2012 tijdens het kerstconcert o.a. het "Oratorio de Noël" van C. Saint-Saëns..

(Pagina laatst bijgewerkt op 5 november 2013.)