Concerten

Frans Kokkelmans - Bariton / bas

De bariton Frans Kokkelmans (geboren in Eys) studeerde aan het Conservatorium te Maastricht bij Mya Besselink waar hij de diploma’s Schoolmuziek akte B, Docerend musicus, Uitvoerend musicus concert en Uitvoerend musicus opera behaalde.

Na zijn studie werkte hij zes jaar aan het Stadttheater van Aken, daarna als freelance zanger bij producties in Dortmund, Rotterdam, Amsterdam, Leeuwarden en Tilburg. Zo zong hij o.a in Die Zauberflöte, Die Verkaufte Braut, Carmen, Die  Fledermaus, La Traviata, Die Lustige Witwe, L' Elisir d'amore, Quiet place en Rape of Lucretia.

Als oratoriumzanger is hij een veel gevraagd solist.  Hij trad op in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Zwitserland en Engeland o.a. in diverse passionen (Bach, Keiser, Schütz), Elias, Paulus (Mendelssohn), Carmina Burana (Orff), Messiah, Dettinger Te Deum (Händel), Die Schöpfung, Die Jahreszeiten (Haydn), Requiem (Mozart, Duruflé, Fauré), Stabat Mater (Rossini, Dvorak), Ein Deutsches Requiem (Brahms).

Daarnaast geeft hij ook regelmatig liedrecitals o.a Italienisches Liederbuch (Wolf), Die Schöne Müllerin (Schubert), Dichterliebe (Schumann).

Hij werkte mee aan tv-programma’s o.a. voor de Zweites Deutsches Fernsehen en met de bariton John Bröcheler. Op CD is hij te beluisteren in opnamen van Die Zauberflöte (Mozart) als Papageno, Carmina Burana (Orff), Elias en Paulus (Mendelssohn) en Hohe Messe (Bach).

Sinds 1987 is hij hoofdvakdocent solozang aan het Conservatorium van Maastricht.

Frans Kokkelmans trad als solist op bij "De Roostenzangers" op 24 maart 2013 in een uitvoering van 'Der Tod Jesu' van C.H. Graun.