Concerten

Ensemble Daniël Fanego

Het Ensemble Daniël Fanego heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden van koren en solisten bij de Misa Criolla en Navida Nuestra. Een hoogtepunt was de intensieve samenwerking met Ariël Ramírez, componist van de Misa Criolla, op diens tournee door Nederland in 2000. Het ensemble bestaat uit een vijftal vaste leden:

Misha Lichtveld (1962, Paramaribo) volgde in Eindhoven na zijn studie elektrotechniek enkele jaren zangles. Als autodidact heeft hij zich toegelegd op diverse Zuid-Amerikaanse instrumenten zoals: cuatro, charango, quena en sikus. Hij heeft enkele jaren gespeeld bij de Tuna Ciudad de Luz, evenals enkele andere ensembleleden.

Jochem Brok speelde vanaf de middelbare schooltijd als toetsenist in allerlei bandjes. Tijdens zijn studie Technische Natuurkunde aan TU/e werd hij lid van studentenmuziekvereniging Tuna Ciudad de Luz. Dit inspireerde hem tot het leren spelen van meerdere muziekinstrumenten (zoals accordeon, cuatro, gitaar) en verkennen en beoefenen van Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek.

Joost Ahsmann (1961) is een veelzijdig gitarist. Zijn muzikale roots liggen in het klassieke gitaarspel, daarnaast is de Spaanse en Zuid-Amerikaanse volksmuziek al jaren zijn terrein.

Martin de Graaf hoorde als kind thuis voornamelijk klassieke muziek en speelde in eerste instantie viool. Op het Conservatorium in Rotterdam werd de contrabas zijn hoofdinstrument. Pas tijdens zijn studie Elektrotechniek aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven kreeg hij een passie voor jazz, salsa en Zuid-Amerikaanse muziek.

Daniël Fanego is de oprichter en leider van het ensemble. Hij studeerde klassieke gitaar aan het conservatorium in Buenos Aires (Argentinië). Naast gitaar bespeelt hij diverse Zuid-Amerikaanse snaar-, blaas- en slaginstrumenten met als specialiteit de charango en de ronroco (kleine 10-snarige Zuid-Amerikaanse gitaar).
Hij heeft in zijn geboorteland jarenlang opgetreden als solist en begeleider op podia en televisie. Sinds zijn komst naar Nederland heeft hij met diverse Latijns-Amerikaanse groepen gespeeld in heel Europa. Hij heeft meegewerkt aan televisieprogramma’s over Zuid-Amerika en over Argentinië in het bijzonder. Ook heeft hij CD’s gemaakt onder zijn eigen naam als ook met diverse solisten en ensembles. Daniël is als docent verbonden aan muziekschool de Lindenberg in Nijmegen en treedt nog regelmatig op als solo artiest of in ensembleverband. Meer informatie op www.danielfanego.com.