Concerten

Claudia Couwenbergh - Sopraan

Claudia Couwenbergh studeerde tot 2001 aan het Maastrichts Conservatorium bij Ingrid Kappelle en Barbara Schlick en vanaf 1997 nam ze deel aan de operaklas. Momenteel wordt zij gecoached door zangpedagoge Gemma Visser.

Ze volgde diverse masterclasses bij o.a. Elly Ameling, Rudolf Jansen, Roberta Alexander, Rudolf Piernay en Semyon Skigin en oude muziek bij Kai Wessel en Konrad Junghänel. Stagetraining for Operasingers, Jekerstudio, Maastricht.

Ze zong onder andere met het Barockorchester L’arpa festante (München), het Kölner Barockorchester , Kölner Kammerorchester en het Limburgs Symfonie Orkest. In Wenen zong zij met de Wiener Akademie o.l.v. Martin Haselböck “La Resurrezione”van G.F. Händel en met het L’orchestre Paul Kuentz zingt zij met enige regelmaat diverse concerten in Parijs Ze heeft reeds een groot oratorium en liedrepertoire opgebouwd.

Verder zong zij in de Gandersheimer Festspiele de 1.Dame in “Die Zauberflöte” en in Fürth de rol van Fiordiligi uit Mozarts “Cosi fan tutte” met de Kammerphilharmonie Lemberg o.l.v. R. Bader. Ook de rollen Micaela uit Carmen, Pamina uit Die Zauberflöte, Belinda uit Dido & Aeneas en Monica uit The Medium werden door haar vertolkt.

Voorjaar 2006 is een opname van de Matthäus Passion van J.S. Bach met het Kölner Kammerorchester o.l.v. H. Müller – Brühl voor Naxos uitgekomen. Ook verleende ze haar medewerking aan de cd met Maria-liederen, live vanuit de O.L.V.Basiliek te Maastricht. Er werden o.a. radio- opnames gemaakt van de Wereldpremière van “Cantico Espiritual “van de Nederlandse componist Jo van de Booren o.l.v. Hans Leenders en een programma met franse barok met het ensemble Agimont, waar zij deel van uitmaakt.

Claudia Couwenbergh trad als solist op bij "De Roostenzangers"op 24 maart 2013 in een uitvoering van 'Der Tod Jesu' van C.H. Graun.